Dneska jsem se znovu dívala na film, který se mi poprvý moc líbil, jmenuje se V jednom ohni (Fireproof z roku 2008). Je to to o manželství, které je v rozkladu, ale manželův otec se snaží svého syna přemluvit ať to nevzdává a zkusí ještě 40ti denní výzvu lásky. Každý den plnil jeden "úkol". Donést květiny své ženě, umít nádobí, uvařit kafe... Po dvacátém dnu má krizi, jeho manželka mu to vůbec neopětuje. Proto se baví se svým otcem a tento rozhovor se mi moc líbí:

Otec: " Když bych se tě zeptal, proč jsi tak frustrovaný z Ketrin, co by jsi řekl?"

Syn: "Je tvrdohlavá, všechno mi neuvěřitelně stěžuje, je hrozně nevděčná, neustále je kvůli něčemu zbytečně podrážděná, během posledních třech týdnů jsem se kvůli ní stavěl na hlavu, koupil jsem ji květiny, který vyhodila, plivla mi do tváře. Ona si to nezaslouží tati. Už to dělat nebudu, jak mám projevovat lásku někomu pořád dokola a dokola, znovu a znovu, kdo mě pořád odmítá?

Otec: Dobrá otázka synu. Učinil jsem rozhodnutí milovat tvoji matku, bez ohledu na to jestli si to zaslouží a nebo ne. Láska je rozhodnutí! Synku Bůh tě miluje i když sis to nezasloužils, pliv mu do tváře. Nemiluješ proto, abys dostal odměnu. Bůh posla Jeříše, aby zemřel na kříži, a převzal tak tvoje hříchy, protože tě miluje!

No prostě, koukněte se sami, ať z toho vyvodíte moudro vy! A jak to dopadne se nechte překvapit... :P